Избор на редактора:

Бременността след 40 и мерките, които трябва да се вземат

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 214 прегледа /

Ако сте над 40 години вече може да сте се отказали от забременяване, а това някога е било вашият естествен сън. Духът и голямото очакване да родите престава с течение на времето. Това е като изтичане на време и надеждата е отшумяла и вече не е там. Има ли все още шанс да сбъднете мечтата си?

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Наистина има момент, който зачеването след 40, по някаква причина, е нещо, което трябва да се избегне. Рискът е твърде голям, за да се предизвика и медицинската професия, по онова време не е било, възможно да се справи дори и медицината с напредналата бременност в по-голяма възраст. В повечето случаи са казвали да се изтрие подобен план и предлагали да е осинови дете, вместо да се справят с високо рисковата бременност и раждане.

Да, но това е било в миналото. Благодарение на днешното напреднало развитие в сферата на акушерството и гинекологията, както и на майката и детското здравеопазване, забременяването след 40 вече е често срещано явление. Всичко това върви заедно с промяна поведението на двойките, когато забавят брака или приемат късно семейното планиране и се съсредоточават върху други неща, първо като кариера и насладата от живот.

Въпреки това, със сигурност е по-голям риска в сравнение с по-млади жени. Зачеването на първо дете ще ви постави в по-голям риск, отколкото ако сте имали няколко бебета преди. Медицинският напредък в методологията и процедурите, са това, което прави бремеността над 40-лесно да се управлява и наблюдава с положителен резултат.

Но не е и твърде леко. Трябва да се подложат допълнителна грижа за здравето и физическото състояние. Необходим е доктор, който ще наблюдава отблизо вашето здраве и откриване на възможни нарушения, които се обработват в начален стадии.

Твърде вероятно е, да се наложи подлагане на прегледи и сонограми по-често от необходимото. Вие също може да направите тестове като амниоцентеза, за да се потвърди, че здравето на бебето е добре. Лекарят ще ви информира на ранен етап за друго състояние, което може да попречи на вашето здраве и бременност.

Към 40 годишна възраст жената е застрашена от по-голям риск да заболее от гестационен диабет или необичайно увеличаване на кръвната захар по време на бременност, отразено от прекомерно покачване на теглото. За да се намали този риск може да се направи план за здравословно хранене за вас и вашето бебе. Диетолог може да ви помогне да го формулирате, както и план за упражнения, които са персонални и само за вашето състояние.

Има и риск от високо кръвно налягане или хипертония. Почивка и бягство от ежедневните стресови ситуации е добро средство да се избегне хипертонията. Най-добре е да се избегнат отрицателните влияния, които могат да бъдат на разположение около вас, като не-подкрепящ член на семейството или разговори, които могат да ви просто да ви сринат и депресират.

Най-често срещаният проблем е възможен спонтанен аборт или преждевременно раждане. И отново, не се притеснявайте за това. По-добре е да обсъдите тази вероятност и проблем с Вашия лекар, а не да развивате усещане на тревога.

Вашият лекар ще бъде правилното лице, което ще ви даде разяснения относно вероятната причина за спонтанен аборт. Той или тя в крайна сметка ще ви дадат правилните съвети за това как да се избегне всичко опасно и негативно. Една от най-честите препоръки е почивка на легло при по-късните месеци на бременността.

Пожелавам успех на всички жени, които искат да дарят живот и да имат деца. И всичко да бъде по план и нормално, успех.

На: 2013-08-02 16:35:42 - Етикети: Рискове ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Бременността след 40 и мерките, които трябва да се вземат
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>