Избор на редактора:

Четвърти месец

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 54 прегледа /

С навлизането във втория триместър на бременността вие ще се почувствате бодра и енергична. Съвсем скоро бременността ще стане забележима и ще ви потрябват по-свободни дрехи. Плодът вече напълно е оформен и от 14-та седмица се храни чрез плацентата. Сега растежът му е подготовка за живота извън организма на майката.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Плодът:

Появяват се вежди и мигли. Тялото и лицето са покрити с мъхче. Кожата на малкото е толкова тънка, че през нея се вижда мрежата от кръвоносни съдове. Вече са оформени ставите на ръцете и краката, започнало е втвърдяването на костите. На пръсчетата вече има собствена , неповторима кожна рисунка.

Бебето вече има вратле.

Вече може да се определи полът, макар че с ултразвуково изследване това не винаги се получава. Гръдният му кош вече осъществява дихателни движения. То може вече да смуче пръсчето си. Може и да гълта. Появяват се зародиши на зъбите.

То вече се движи, но вие засега не го усещате. Сърцето му бие 2 пъти по-бързо от вашето.

След 14-та седмица лекарят може да го прослуша със специален стетоскоп.

През този месец плодът бързо расте. Дължината му е 16 см. Теглото е 135г.

Нови усещания:

Общото ви състояние трябва съществено да се подобри. Апетитът се увеличава. Уринирането става по-рядко. Гаденето при повечето изчезва, макар че при майките на близнаците, то остава до раждането, а при някой тепърва може да започне.

Все същите запеци , киселини, разстройство на храносмилането, подуване, главоболие. Носът може да започне да кърви, тъй като носните вени се подуват.

Появява се кървене на венците.

Появяват се варикозни вени на краката и хемороиди. Възможни са бели течения от влагалището.

Началото на втория триместър започва с повишена разсеяност и забравяне. Това е предизвикано от хормоналните изменения през този период. Не се притеснявайте, всичко скоро се нормализира.

Как изглеждате през този период:

По това време теглото ви се увеличава с 2,5 килограма. Гърдите засега остават същите. Талията изчезва. Коремът започва да се закръгля.

Бенките и луничките започват да потъмняват, увеличава се пигментацията на кожата; потъмнява средната линия на корема, зърната и кожата около тях. Това ще премине след раждането.

Какво да предприемем:

Хранете се рационално и следете теглото си. Започнете да приемате витамини. През този месец на вас ви е необходимо желязо. Не пренебрегвайте млечните продукти, съдържащи живи лакто- и бифидо-култури. Хранете се по-често.

Възможно е това да подпомогне избягването на белите течения.

В женската консултация най-вероятно ще ви предложат ултразвуково изследване. Не се притеснявайте, детето ви е добре. Патологиите са малко вероятни в развитието на бебето. Като правило те се проявяват още в първите седмици, предизвиквайки спонтанни аборти.

На: 2015-07-21 12:29:16 - Етикети: Бременност ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Четвърти месец
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>