Избор на редактора:

Далай Лама: Жените са по-състрадателни лидери

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 82 прегледа /

Дали смятате, коментарите му са сексистки или не, Негово Светейшество Тензин Гяцо казва, че следващия Далай Лама може да бъде жена. Ето защо той смята, че нежния пол е роден да ръководи. Далай Лама иска жените да водят света толкова много, като той дори мисли, че неговият наследник може да бъде дори жени.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

"Ако обстоятелствата са такива, че женският Далай Лама е по-полезен, тогава след това автоматично женатаДалай Лама ще дойде", каза той в скорошно пресконференция, проведена в Австралия.

Предложението, което Негово светейшество е направило, неговият дебат за пола е бил последван и отнася Австралия от бурята. Какво имам предвид?! Министър-председателят Джулия Гилард наскоро обвини Либералната партия, че са "груби сексистки и нападателни", след като тя присъства на вечеря за набиране на средства, в които части от тялото са посочени като вечеря в елементи на менюто.

В ума на Далай Лама, един свят, който страда от "морална криза" на неравенството, трябва тези, които наистина могат да съчувства на човек в нужда, за предлагат смислени начини да се помогне.

"В това отношение, биологично, жените имат по-голям потенциал", каза той. "Жените имат по-голяма чувствителност за другите" благополучие. В моя случай, баща ми, много дребен нрав. На няколко пъти аз също съм получавал някои удари. Но майка ми беше толкова чудесно състрадателна."

Независимо дали сте съгласни с твърдението, или не, Негово светейшество Тензин Гяцо със сигурност е попаднал на нещо.

Аз лично съм привърженик и защитник на това което казва. Много черти от характера, традиционно свързани с жените са склонни да бъдат много ефективни при работа. Сред тях са смирението – като се стреми да служи на другите и да бъде в полза – уязвима и в същото време смела, в нея винаги има съпричастност , винаги е чувствителна към мислите и чувствата на другите. Всеотдайна и грижовна, жената би се грижила добре и би се справила с всякакви трудности в живота като цяло.

На: 2013-07-22 10:49:21 - Етикети: Далай Лама ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Далай Лама: Жените са по-състрадателни лидери
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>