Избор на редактора:

Детето и разводът

/ рейтинг 4.3 / 3 гласа / 13 точки / 1 коментара / 118 прегледа /

Много често след определено време живот заедно брачната двойка може да се разпадне поради много и все различни причини. Тук няма да търсим причините затова, а по – скоро как да обясним на детето си, ако двойката има такова. Труден въпрос, по които различните специалисти имат все крайни мнения. Тук трябва да споделим, че всяко дете е различно и преди всичко е важно да се съобразим и с възрастта му, когато говорим на тази тема с него. Все пак колкото и да му спестяваме от истината, от причините, ако е по – малко, трябва да му обясним какво ще се случи в неговия живот.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Първото и най – важно правило е да бъдете откровени затова, че се е стигнало до развод, все пак не е хубаво детето ви да научи от другаде, ако детето е по – малко просто му кажете, че мама и татко няма да живеят заедно, защото не се разбират, както преди, никога при никакви обстоятелства не говорете пред него един срещу друг. Това може да наруши отношението му към вас, да го нарани и да се почувства дори виновно за ситуацията. Ако детето ви е тийнейджър, то ясно осмисля, какво точно се случва, добре е да го заведете да говори със специалист, особено ако сте забелязани коренна промяна в поведението му. Следете дали променя често настроенията си, дали закъснява за вкъщи, как се държи в училище.

По време на периода на развода е добре малкото дете да свикне с мисълта да живеете разделени, нека посещава и двамата си родители, не е добра идея да го лишите от грижите на единия родител, дори ако е възможно излезте заедно с него някъде, трябва да види, че въпреки развода родителите му могат да седят в една стая и да се грижат заедно за него . Що се отнася до тийнейджъра и неговите хормони не е добре да се наблюдава разлика в държанието ви към него преди и сега, пример затова е да можеш да стоиш до 11 вместо до 10 часа или пък да му давате повече пари за училище. Не искаме то да почувства, че може да си „разиграва коня“, нито да се възползва от това, че да се харесат повече на детето си двамата родители играят игрички, за да си правят напук. Един му забранява едно, а другия му го разширява. Не го правете, така само ще създадете и за себе си и за детето си повече проблеми, не искаме детето ни да се забърка в каши нали?

Колкото и зле да са отношенията ви един към друг след развода, никога не пропускайте рождения ден на детето си, грешно е също и да му правите две партита за повода. Можете да опитате да не се „избиете“ на празника. Не бива детето да се чувства зле на този ден, това много ще му навреди, най – вече на психиката му, ако е по – малко ще се плаши от поводи при които трябва да е щастливо. Не искаме това за детето си, нали? Можем да му подарим тези няколко часа спокойствие. Що се отнася до празнуване на други важни празници, тук нещата трябва да са по – различни предварително споделете с детето си, че на Коледа ще е при тати, а на Нова година при мама. Не се карайте пред него, предварително разяснете въпроса, споделете с него решението си.

Това са част от съветите, които можем да ви дадем, но ако имате много проблеми с бившия си съпруг или вие все още страдате заради развода и това как се е стигнало до него вместо да изкарвате кирливите ризи пред детето си или да изпадате в депресии, добре е да се консултирате със специалист. 

На: 2014-11-09 16:54:56 - Етикети: Развод , дете , проблеми ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Детето и разводът
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>