Избор на редактора:

Домашните любимци - Необходима любов и грижа

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 261 прегледа /

Взимайки домашен любимец у дома, всеки човек знае, че за него ще се изискват много грижи, любов и отговорност. Има хора, които взимат домашни любимци просто ей така, само да им се любуват, но без да се грижат тях. В повечето случаи тези хора дори и не знаят как да се отдадат на животното, не знаят от какво има нужда, дори с какво да го хранят. Човека трябва да се научи да се грижи за новият си приятел, преди да го вземе в къщи. По този начин и двамата ще бъдат готови и да се възползва от всички предимства на споделяне на живота си заедно.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Изборът на подходящия приятел в лицето на любимото животно.

Не всички животни са подходящи за всички хора. Някои като кучета, други като котки, а трети могат да предпочетат нещо друго. Съществуват и специфични породи и темпераменти, които следва да бъдат разгледани, и човек може да има предпочитания към начина, по който определеното животно изглежда или привързаността му към хората. Всичко това са неща, за да си помислите и да научите преди да донесете животно в дома ви. Това е още по-важно, ако имате специални нужди, много зает живот или малки деца.

Искате домашен любимец, който отговаря на вашия начин на живот и да не го чувстват като бреме. Животните имат също своите емоции и чувства, и те плачат и страдат, също като хората. Пример за това е кучето от Хачико, което чака своя стопанин дълги години наред,дори след като е умрял. Има паметник издигнат в негова чест в Япония на гара Шубия. Това е просто един от хилядите примери за подобни случаи.

Хачико

Осигуряване на подходящи грижи.

Преди да започнете да търсите чрез наличните домашни любимци, помислете за грижите си за нов приятел, грижите от които ще се нуждае. Храна и вода са само минимални. Вие ще трябва да дарите любов и привързаност към вашия домашен любимец. Очевидно е, че златна рибка в купа ще изисква много по-малко грижи, отколкото едно голямо куче. Запознаването със животните, които възнамерявате да закупите, преди да се направи категоричен избор наистина може да ви помогне да определите какво ви трябва и искате като ваш спътник в живота. Някои хора обичат да имат много животни, например, докато други могат дори и с едно животинче, приемат, че е доста работа.

Посещение при ветеринария.

Добрите грижи за здравето също от много голямо значение за животното. Винаги вашия домашен любимец трябва да посещава ветеринар на редовни интервали, за да го прегледа, дори и профилактично. Често те се нуждаят от специфични ваксини и тестове на различни възрасти и етапи от живота. Има някои допълнителни разходи за животното, споделяйки вашият дом, но повечето хора, които притежават домашни любимци смятат, че е добре и си струва цената и времето, те даряват истински грижи и любов, както и животните даряват на тях. Животното гледано при домашни условия има своята привързаност към стопанина, и най-вече кучетата, те са много отдадени на хората, които се грижат за тях.

На: 2013-07-28 21:12:23 - Етикети: Куче , котка ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Домашните любимци - Необходима любов и грижа
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>