Избор на редактора:

Фън Шуй - Основи за начинаещи

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 398 прегледа /

Китайците смятат, че Фън Шуй е науката за околната среда. За повече от 1000 години, те са изучавали как функционира естествения свят, за да се намери идеалният баланс в живота си. Целта на дисциплината е в основата на всички жизнени аспекти, включително храна, лекарства, упражнения и всички изкуства на доброто и дълго съществуване. Ако чувствате, че имате нужда от повече връзка с околната среда, независимо дали с вашите лични взаимоотношения или с природата, Фън Шуй може да ви покаже как да се намери пътя към по-добър живот.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

За Фън Шуй начинаещите може да си закупите илюстрирана книга, която описва множество аспекти от тази наука. Най-популярните заглавия са "Фън Шуй: Вашият живот", "Фън Шуй и здраве", "Почистване на хаоса с Фън Шуй" и др. Има няколко ключови думи, важни за Фън Шуй. Първо, Тао, или другото, е основната Фън Шуй философията, която ни показва как да живеем в хармония със себе си, хората около нас, и с естествения свят.

Положителни и отрицателни сили, като ин и ян, работят за създаването на енергиите, които управляват живота ни, създавайки баланс и дисбаланс, и ние можем да направим живота си по-добре, като се научим да ръководим тези вездесъщите сили. Ако има някой в живота ви, който обича поезията, тогава "Дао Дъ Дзин", написана от Лао Дзъ, е прекрасно написана книга, която описва един от най-великите философии в Азия.

Фън Шуй се занимава с течението Чи, това е жизнената сила във всички одушевени неща, в околната среда, и в небесата. Най-важното е, че Chi е движещата сила на хората. Chi е причината, поради която последователите на Фън Шуй пренареждат мебелите си, запълват своите домове с водни фонтани и аквариуми и красиви растения, и се поставя такова значение в живот без безпорядък. Живота без елементарното и боклуците изчиства ума и помага на психическото и физическото здраве. Chi трябва да се движи свободно.

Фън Шуй е населена с множество прекрасни идеи за здравословен начин на живот. Единственият начин да разберете дали Фън Шуй действа е да опитате сами. Ето няколко идеи, който са центрирани около петте елемента, които са изброени в Ба Гуа, Фън Шуй елементарна таблица. Можете да намерите и да закупите Багуа, за да разберете кои елементи са подходящи за вас и за близките ви. Фонтаните могат да представляват всички пет елемента. Това ще се осигури положителни енергийни потоци около вашето домакинство като преливане на чешма с любов и внимание.

 

Ето няколко неща, които ще трябва:

1) водоустойчив купа или контейнер.

2) малка потопяема помпа.

3) скали, камъчета, камъни, мрамори, черупки.

4) лични вещи като растения, цветя и фигурки.

След като имате всички елементи, които трябва, сега ще ви помогнем да го направите:

1) Поставете помпата в купата с маркуч поставен на гърба на чешма.

2) поставете камъните около помпата, за да го скриете и поставете камъчета и мрамор, каквото вие желаете.

3) запълване на купата с вода.

4) подсушете щепсела и го включете.

5) запомнете редовно да се добавя вода.

 

Създали сте чешма с помощта на вашите собствени ценни предмети и след време хубав спомен, че сами сте сътворили нещо красиво.

Ето по-малко информация за всеки от петте елемента:

1) Дърво: Представлявано от дървото са, самото дърво, растения и зеления цвят, като цяло то символизира пролетта и растежа. Дървесната енергия е просторна и грижовна. В дома си можете да сложите различни растения, мебели и картини с пейзаж.

2) Огън: Представлявани от огъня са, топлината и червения цвят, огъня може да донесе светлина, топлина и щастие. В дома си може да сложите слънчеви символи, свещи, фенери и лампи.

3) Земя: Земята представлява всичко, което е направено от нашия свят, цветовете жълто, оранжево и кафяво, земята е благоприятна среда, която подкрепя и взаимодейства с другите елементи. В дома си може да поставите скъпоценни камъни и кристали.

4) Метал: Представлява всички метали и цветовете бяло, сиво, сребро, злато, метал, които показват силата, здравината, както и способността да държите елементите. Тъй като металът е проводник, той е добър комуникатор. Подходящи предмети и елементи са часовници, мебели за кухня.

5) Вода: Представлявана от реки, потоци и езера и цветовете синьо и черно, водата представлява същността и красотата в изразяването. В дома си можете да украсите със фигури от стъкло и аксесоари за фонтани, аквариуми и водни картини.

На: 2013-07-11 11:28:00 - Етикети: Фън Шуй ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Фън Шуй - Основи за начинаещи
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>