Избор на редактора:

Храни за нисък холестерол

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 130 прегледа /

Внимавайте с високия холестерол, защото това е един от факторите за опасните сърдечни заболявания. Хубавата новина е, че той може да бъде контролиран успешно с подходящи храни, които се грижат неговите стойности да бъдат в нормални граници. Вижте кои са те:

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Ядки

Те съдържат изключително много полиненаситени мастни киселини и само една шепа от тях ще намали значително риска от инфаркт и ще се погрижи за лошия холестерол. Става дума за консумацията на сурови ядки. Предпочитайте бадеми, лешници или орехи.

Бобови храни

Вероятно сте чували съвета, че бобовите храни трябва да присъстват на масата поне веднъж седмично, макар, че за някои и това е твърде много. Те са много богат на фибри и се борят с лошия холестерол, но само ако ги консумирате 5-7 седмично. Никога не подценявайте тази група храни.

Спанак

Спанакът е страхотен зеленчук, който трябва да бъде в менюто, без значение какво е нивото на холестерола ви. Продуктът е един от царете на зеленчуците, който ще ви даде единствено здраве. Що се отнася до холестерола, спанака съдържа една съставка, наречена лутеин, жълт пигмент, който може да се намери в зелените листни зеленчуци. Той помага да се изхвърлят токсините и буквално елиминира лошия холестерол като прочиства идеално кръвоносните съдове.

Авокадо

Авокадото вече е много познато на българския пазар. Богато на ненаситени мазнини, спомага за намаляване на лошия холестерол. Авокадото съдържа и бета-ситостерол, вид растителни мазнини, които съдействат за увеличаване на добрия холестерол.

Чесън

За чесъна има дори издадени книги, толкова много е полезен той. Без него силата на имунната система няма да е на същото високо ниво, но освен това помага и в борбата с лошия холестерол. Успешно се бори с високото кръвно налягане, прочиства кръвоносните съдове и не позволява холестерола да остава по стените на артериите.

Соя

Соята е продукт, който помага за намаляването на вредните мазнини в тялото. Тя е добра алтернатива на сиренето и месото. Холестеролаът се образува именно от наситените мазнини, които се обработват в черния дроб. Черният шоколад съдържа флавоноиди, които прочистват кръвоносните съдове.

Шоколад

Интересно място заема шоколада в тази група. Но тук става дума за черния шоколад, който също има способността да се бори с вредния холестерол.

На: 2016-02-02 16:24:24 - Етикети: Холестерол , полезни храни , диетични храни ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Храни за нисък холестерол
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>