Избор на редактора:

Истината за стриите

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 110 прегледа /

Всяка жена се ужасява от мисълта, че може да се сдобие със стрии. За съжаление по време на бременност това почти винаги се случва. Процентът на жените, които се “украсяват” с лилавите линии всъщност е доста голям – над 70 %, като белокожите жени са по-склонни към тях, отколкото чернокожите.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Местата, по които се появяват стриите са коремната област, бедрата, задните части, ханша и гърдите. Понякога могат да се появят дори по ръцете, ако драстично качите килограми, и ако сте предразположени към тях.

Кожата е доста еластична, но все пак не може да отговори на бързото темпо, с което се качват килограми по време на бременността.

Учените доста спорят по въпроса дали изобщо е възможно да се направи нещо за предотвратяването им, защото са единодушни в това, че основният виновник са нашите гени.

Това означава, че ако вашата майка се е сдобила със стрии по време на бременността си, то най-вероятно и вие ще я последвате.

Все пак има някои правила, които е добре да спазвате, колкото и малка да е вероятността да имат ефект, поне ще бъдете с чиста съвест, че сте опитали всичко възможно да предотвратите появата им.

Консумирайте здравословна храна, разнообразна и балансирана, за да не претоварите организма си с излишни калории, които не са полезни нито за вас, нито за бебето ви. Контролираното качване на килограми няма да позволи на кожата ви да се преразтегне рязко за малък период от време.

 • Масажирайте внимателно по време на душ кожата на бедрата и задните си части, за да увеличите кръвоснабдяването.
 • Пийте достатъчно количество вода
 • Пийте витамини, ако вие или вашият лекар прецени, че храненето ви не е достатъчно богато на витамини
 • Кожата ви винаги трябва да е овлажнена. Най-добре е да започнете още от самото начало на бременността. Бадемовото масло се отразява много добре на кожата, но избягвайте етеричните масла по време на бременността си. На пазара се продават много продукти, които съчетават всички полезни за кожата съставки, като най-доказано ефикасно е какаовото масло.
 • Запомнете, че е важно да поддържате кожата си и след раждането, защото драстичното отслабване и сваляне на килограми също може да доведе до поява на стрии.

  Най-вероятно дори и да спазвате всички тези препоръки, ще се сдобиете със стрии. Факт е, че жени, които не са спирали да се мажат със специални лосиони против стрии по време на цялата бременност имат също толкова стрии, колкото и тези, които не са използвали специалните лосиони. За ваше успокоени - стриите няма да са постоянно с този наситен лилав цвят, а ще избледнеят след време, а някои от тях ще станат напълно незабележими.

  Не само по време на бременност могат да се появят стрии. Това може да се случи и в пубертата, също при рязко отслабване и качване на килограми.

  Какво може да се направи за вече появилите се стрии?

  Научни изследвания са доказали, че кремът Ретин-А /съдържащ третиноин 0,1 %/ помага за заличаването на стрии. Кремът не следва да се употребява по време на кърмене, поради недостатъчната информация за това какво количество може да се отдели в кърмата.

  Някои дерматолози препоръчват кремове против белези - Дерматикс или Контрактубекс. Ползата също е спорна, но можете да опитате.

  Лазерната терапия е друга възможност. Използват се различни лазерни техники в замисимост от вида на стриите и техния цвят.

  На: 2015-07-22 07:15:04 - Етикети:
  Име:
  Коментар: (пишете на кирилица)
  Enter secure code:
  Подобни на: Истината за стриите
  За нас
  Правила
  WomansBook във Facebook
  WomansBook във Google +
  Womans'Book във Twitter
  ^ За Womans Book
  BgGdb игри
  BgMdb Филми
  AbvObiavi.com
  Uni-Web.net
  YouNotepad.com
  Womans'Book
  Zabavni.info
  BG-Info
  Spodeli.bg-info
  Uni-Ads.net
  NetSale
  Spodeli.eu
  EN.Spodeli.eu
  Райфайзен
  ^ UNI WEB MEDIA GROUP
  Списание за жената Womans'Book
  © 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
  >