Избор на редактора:

Как да се храним, за да избегнем акнето

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 120 прегледа /

Начинът на хранене е от изключително значение за здравето на кожата. Обикновено, именно върху кожата се отразяват всички негативи свързани с определени органи и със здравето ни като цяло. Когато има нещо нередно, кожата автоматически реагира на този проблем. Дори проблемът с акнето е на този принцип. Тук ще ви посъветваме какви храни да консумирате, за да облекчите състоянията свързани с него или в случай, че често ви излизат пъпки по кожата.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Повече течности

С прием на достатъчно вода, кожата ви освен хидратирана, ще бъде и здрава, тъй като благодарение на водата ще прочистите тялото от вредните токсини. Освен това се подобрява и притока на кръв към кожата, а резултатът е още по-блестящ вид. Предпочитайте приема на чиста вода, а от време на време може изпиете и един зеленчуков фреш.

Консумирайте повече ядки

Използвайте ядките като междинна закуска, която освен, че ще ви засити, ще ви даде и необходимите ценни вещества за тялото. Селенът, който се съдържа в тях предпазва клетките на кожата от възпаление. С редовната консумация се възвръща и еластичността й. Консумирайте само сурови ядки и предпочитайте предимно - бадеми, бразилски орехи, лешници и орехи.

Храни със съдържание на омега-3 и омега-6

Отново нещо полезно за вашето здраве и за здравето на кожата. Омега-3 участва в контрола на левкотриен В4, който е свързан с излишното омазняване, и съответно с последващата реакция на кожата, акнето. Затова консумирайте по-често мазна риба, ленено семе и орехи.

Храни с ниско съдържание на захар

Кръвната захар в организма се нарушава от храни, които съдържат захар. Този дисбаланс води до запушване на порите, до по-голямо омазняване и оттам до неприятното акне. Затова се откажете от вредните и пълни със захар храни. Вместо тях консумирайте много зеленчуци, особено зелени (зеле, спанак, броколи) и плодове.

На: 2016-02-07 20:32:14 - Етикети: Акне , кожа , здраве ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Как да се храним, за да избегнем акнето
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>