Избор на редактора:

Какво трябва да знаем преди да се обвържем

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 194 прегледа /

Колко време сме останали без своята половинка – някои намират един месец за дълго, други над година. Но колкото и време да сме останали сами, няма повод за отчаяние.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Ето няколко прости съвета, как да се справим с неприятното усещане, че не сме обвързани.

Първият съвет, това е да започнем да поемаме отговорност. Тук решението е, да поемем инициативата за промяната на сегашното положение, да преценим миналите си грешки и причините за появата им, както и да не сме фокусирани върху намирането на най-подходящия партньор.

Следващия съвет, е да не изхождаме от представата за намирането на идеалния за нас партньор, което често става причина двойките дори с несъвместимост в много отношения, да не прекъсват неприемливи и за двамата връзки.

На трето място е очакването на необвързаните, любовта да ги завладее и поведе, и това ще се случи почти мигновено. Обикновено обаче не се случва така. И нека се има предвид, че най-стойностните отношения се изграждат, развиват се, и това се случва във времето.

Идва и четвъртият съвет, който приканя да не отхвърляме някого, просто понеже преценяваме, че не е типът партньор, когото търсим. При опознаването, всеки би могъл да ни разкрие прекрасни качества, но за това ние трябва да дадем шанс.

На пето място нека да започнем всичко отначало, на чисто, и миналото да остане зад нас. Успеем ли в това, даваме шанс не само на себе си, но и на новата ни връзка, която няма да бъде провокирана от останали от миналото съмнения и емоционални товари.

И не за пренебрегване е съветът, да не се опитваме да променим някого, който не се държи подобаващо към нас. Ако дори и в началото забележим неприемливо отношение, не бива да очакваме, че то с времето ще се подобри, дори обратното.

И нещо важно – не бива да чакаме някой да ни избере. С промяната във времето, в което живеем, отдавна вече няма нищо лошо, ако ние предприемем първата крачка към флирта, с евентуалната ни бъдеща половинка. И няма нищо срамно в това. Дори резултатът, да не е този, който очакваме, поне ще знаем, че сме направили всичко, което е зависело от нас. Свалете малко гарда. Това е осмият съвет, който ще ни помогне, когато правим нашия избор, той да бъде успешен. Подценяването на бъдещите ни партньори може да бъде също толкова пагубно за успеха на избора ни, колкото и нашето собствено надценяване. И не на последно място, нека не разглеждаме хората само с една тяхна отличителна характеристика, като финансово състояние или демонстрацията им на увереност. Всеки човек, е съвкупност от качества, всяко от които е важно при избора ни на партньор. Грешен подход е, ако постоянно правим сравнение между себе си и останалите хора. Тук влиза и негативното влияние на самосъжалението, което само ще ни попречи в намирането на партньор и изграждането на стабилна връзка.

Следващ съвет, който няма да ни бъде излишен, това е да имаме представа и да познаваме себе си, и от това в голяма степен зависи успеха ни в търсенето на нашата нова половинка.

И отново един много важен съвет, да не правим заключения прекалено бързо, тъй като не е задължително първото ни впечатление да е правилно и няма гаранция за това. И ако не подхождаме с критика към новия събеседник, това само ще ни помогне, все пак не бива да съдим никого за нищо.

И може би сме чували съвета „бързай бавно“. И в нашия случай с настъпването на нова връзка, това е правилно – добре е да не прекаляваме с впускането в новите отношения, преди да сме ги изградили, преди да сме се убедили, че те са стабилни и се развиват. И докато това се случи, най-добре е да запазим дискретност.

И въпреки необятните възможности, които ни предоставя виртуалното пространство, също не е добра идея да се опитваме да разузнаем колкото може повече за нашия бъдещ партньор. Истината е, че опасността да си създадем погрешно първо впечатление е много голяма, както и риска да не дадем шанс отношенията на връзката да се развият.

На: 2016-02-18 09:53:41 - Етикети: Любов , връзки ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Какво трябва да знаем преди да се обвържем
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>