Избор на редактора:

Красива коса през зимата

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 81 прегледа /

Всеки сезон си има своите влияния върху красотата на косата, но лятото и зимата са най-коварни. Тук ще поговорим за грижите за косата през зимата. Как тя бъде блестяща като снега и здрава като дърветата.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

1. Ходете редовно на фризьор

Фактът, че се обличате от глава до пети не означава, че не трябва да правите това с косата си, което прави през лятото, а именно освежаване на прическата и подстригване на връхчетата. През зимата косата страда много повече, затова се погрижете за нея и не я оставяйте за пролетта.

2. Елиминирайте статичното електричество

През зимния период, а и не само тогава, статичото електричество е най- големия враг на косата. Това е една от причините през този период н агодината косата да цъфти повече от обикновено. Какво ше ви помогне? Здаължително си купете някаква масло за коса без зна чение какво или кристали, и редовно слагайте от по крайщата на косата и въобще в долната част, където се получава триене с палта, пуловери и шалове. Ще ви подейства добре и овлажнител за въздух, в краен случай чаша вода в стаята също върпи чудесна работа.

3. Не използвайте гореща вода

И горещата вода е враг на косата! Със сигурност горещият душ е истинско удоволствие през зимата, но избягвайте да използвате горещата вода на косата си, да не кажем, че и за тялото не е здравословно. Старайте се да изплаквате косата с хладка вода, а накрая с по-студена. Така тя ще бъде по-защитена.

4. По-малко сешоар и преса за коса

Вероятно сте чували това правило много пъти и има защо. Това е така защото горещият въздух от уреда изсушава допълнително косата, а така се разрушава естествената й защита. Същото се отнася за пресите за коса и машата. Топлината от тези уреди е пагубна за косата ви, особено през зимата. Ако желаете да използвате тези уреди, слагайте термозащитен спрей преди това, който донякъде неутрализира лошото влияние на топлината. Избягвайте и излизането навън с влажна коса, защото така тя се уврежда.

5. Използвайте арганово масло за коса

Аргановото масло е чудотворен продукт. Нанася се на скалпа с леки масажни движения и не позволява косата да изсъхва твърде много.

На: 2016-02-10 09:32:19 - Етикети: Коса , съвети ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Красива коса през зимата
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>