Избор на редактора:

Няколко идеи как да влезем във форма

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 189 прегледа /

Есен е скоро ще дойде и зимата, няма как да не си признаем, че през това време от годината качваме по някой и друг килограм, за който после се притесняваме понеже идват топлите сезони и трябва да покажем повече плът, носим по – къси поли и потници. Все пак няма жена, която да не иска да изглежда добре на плажа, пък и нека си признаем дори и 2 килограма да свалим се чувстваме по – добре, самочувствието ни се повдига.
Сега нека разберем какво да правим, за да успеем да не напълнеем толкова през зимата или дори да отслабнем мъничко. Ето и няколко трика, които открихме за вас, пък и за себе си:

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Подбирайте правилно храната, която консумирате през по – студените месеци на годината. Добре е към яденето през деня да включите зеленчуци, които или са сготвени на пара или са сурови, те ще ви заситят и ще хапнете по – малко от основното ястие. Не се ограничавайте от нищо, но се стремете да има баланс в това, което ядете през деня, ако сте си позволили да хапнете нещо мазно на обяд, добре е на вечеря да хапнете парче риба или пилешки гърди на скара със зеленчуци. Какво да правим, ако ни се прияде сладко късно вечер, добре знаем, че по това време не е добре да ядем нищо, а още по – малко сладко, но все пак ако ви се наложи е добре да хапнете една ябълка например или друг плод, избягвайте бананите вечер, защото трудно се храносмилват.

Сладкото трябва да е под контрол, както и солените храни като чипсове и снаксове. Всички знаем, че вкъщи си имаме шкаф, в който държим подобна храна, та дори и на работното място имаме едно чекмедже, в което си крием едно шоколадче за всеки случай. Ако обичате сладкото на мястото на шоколадчето е добре да сложите ябълка, а там където държите солените храни, които дори не са полезни за организмът заради хилядите си добавки и е-та може да замените с ядки. Трябва да отвикнете от навика, ако го имате такъв, да ядете пуканки или чипс, докато гледате филм със семейството си. Първо защото обикновено филм се гледа късно, а по това време не е добре да приемате повече калории и второ, защото последното ви хранене трябва да е около 19:00. Все пак не е нужно без да се усетим да погълнем допълнителни калории.

Нужно е повече движение - застудява и ние се движим все по – рядко, а това се отразява и на тялото ни, приемаме много повече калории, защото организмът има нужда от тях, а всъщност не ги изразходваме. Имате асансьор в блока, по – добре използвайте стълбите, това е една много добра стратегия, за да постегнете краката си, а за да изгорите и някоя и друга калория. Препоръчваме ви да изберете някой по – далечен магазин за пазаруване, така ще се движите повече и в почивните дни, когато ви се наложи да ходите до магазина. Добре е да се запишете на танци например, както и да ходите поне 2 седмично на фитнес. Друг вариант, за които се сещаме е да си вземете куче, тогава искате, не искате ще се разхождате поне 2 пъти на ден,според едно проучване, хората които имат куче за домашен любимец, са по – слаби от тези, които нямат такъв.

Създайте си нови навици в кухнята – изхвърлете всички полуготови храни – не само, че са вредни за цялото ви семейство, но е доказано, че от тях се качва най – много. Избягвайте да готвите с олио, препоръчваме ви зехтин. Ограничете по възможност и всички пържени храни или ги пържете с по – малко олио. Намалете количеството на захарта, когато правите сладкиши особено, ако те съдържат плодове или шоколад. Защо не опитате да пиете кафето си без захар, може да опитате с лъжица мед или малко мляко? Намалете тестените изделия, може да замените белия хляб с пълнозърнест, което е хем полезно за цялото семейство, хем и за това по – лесно да влезнете във форма.

На: 2014-11-09 18:39:23 - Етикети: Диета , хранене , съвети ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Няколко идеи как да влезем във форма
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>