Избор на редактора:

Осми месец

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 84 прегледа /

Трябва повече да си почивате. Намерете време да легнете за малко и през деня – вие сте уморена от „товара” си,чакането, от всичко ,което е свързано с бременността.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Време е да се запишите на курс за бъдещи майки. Посещавайте занятията чак до раждането. Детето вече напълно е оформено. Натрупва се подкожна мазнина и скоро тя ще се превърне в хубаво пухкаво бебе.

Вашето дете:

То вече различава светлината и тъмнината. В матката става тясно и детето сигурно се е обърнало с главата надолу, подготвяйки се за раждането си. Дължината на плода е 40,5 см.

Теглото – 1,60 кг.

Нови усещания:

Детето расте и притиска вашите вътрешни органи, което предизвиква задушаване и често уриниране. Възможни са случаи за изпускане при побягване, кашляне, кихане или при по-силен смях.

Сънят не е спокоен.

С наближаването на раждането се разширява тазовото дъно, това може да предизвика неприятни усещания. Всички предишни симптоми най-вероятно ще се запазят /течения, запеци, главоболие, киселини или разстройство, кървене от носа или чувство на „запушени уши”, кървене на венците, болки в кръста, схванати крака, отичане, варикоза, макар че, ако ви провърви, то вие няма да изпитване нищо от това, което е описано.

Как изглеждате:

Тъмната линия, пресичаща крема отгоре до долу, става по-забележима. Пъпчето постепенно се разпъва и коремът става плосък, след раждането той ще се оправи. Под ребрата заради тежестта на матката се появяват болезнени усещания.

Какво да предприемем:

Почивайте си 1-2 часа на ден. Дръжте краката си в хоризонтално положение. Ако спите лошо, преди да си легнете направете упражнения за релаксация; спете на лявата страна, подложете единия си крак и сложете отдолу една възглавница. Прекъсване на съня през този период е обикновено явление, то не трябва да ви плаши.

Продължете с упражненията за тазовото дъно; това е особено важно, ако имате изпускане на урината. Посещавайте курсовете за бъдещи майки. Започнете да купувате дрешки за новороденото. Не забравяйте за шапчици и аксесоари за къпане – голяма хавлия с качулка и малка за смяна на памперсите.

Помислете и за други необходими неща за бебето: легло, дюшек, одеяло, детска вана, подложка за ваната, памперси и други неща.

Формата на вашия корем:

Тъй като няма жени с еднакви фигури, така и няма еднакъв кореми. Формата и големината на корема ви по време на бременността зависи от това, дали сте висока или ниска, пълна или слаба, с широк кокал или тесен. Рядко големината на детето зависи от размерите на корема ви. Дребна жена с малък и нисък корем може да роди голямо дете и обратно. Определена оценка на развитието и състоянието на вашето дете може да прецени лекарят.

На: 2015-07-21 13:13:49 - Етикети: Бременност ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Осми месец
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>