Избор на редактора:

От какво се нуждае нашето дете?

/ рейтинг 4.5 / 4 гласа / 18 точки / 1 коментара / 328 прегледа /

Чели сме поне десет статии затова какво е нужно на детето ни, откривали сме понякога отговорите, които търсим. Съвети много, но какво наистина е нужно на детето ни, за да расте здраво и щастливо? Семейната атмосфера доколко е важна, за да израсте то като една наистина качествена личност? Това са няколко от най – важните въпроси, които си задаваме. Именно поради тази причина реших в тази статия да събера няколко от най – важните фактора за възпитанието на децата в семейството, защо не и тук да откриете част от грешките, които правите като родители? Да всеки греши, важното е, тази грешка да се открие на време и да бъде поправена, за да може детето ви да расте в хармония със семейството си, приятелите и светът около него. Ето и нещата, които са важни да знаем:

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

1. Казвайте на детето си, че го обича те, на всекиго е ясно, че това е така, но детето наистина има нужда да го чуе. Независимо дали е малко още или е по – голямо има нужда от вашата нежност, все пак вие сте човекът, който трябва да го научи как да показва чувствата си. Нима очакваме едно дете да умее да изразява чувствата си, ако вкъщи е нямало пример за подобно поведение. Нека не се забравя, вие родителите сте тези, които оформяте на първо време личността на детето, защо да не бъде то обградено с любов? Защо да не чува тези две прекрасни думи, които и ние някога сме искали да чуем от родителите си, особено примерно, когато преди два или три дни сме били смъмрени от тях.

2. Определете добре начертани граници, ако искате детето ви да умее да преценява кое е добро и кое е лошо, вие самите сте хората, които да го запознаят с границите на поведение. Именно тук е мястото да му обясните правилата вкъщи, какво трябва и какво не трябва да се прави, а не просто да го наказвате, когато прецените, че е преминало граница, с която не е запознат. С това може само да му навредите, преди да бъде наказано или да му се скарате за определено поведение, трябва ясно да му обясните защо именно това е грешка, дори и да е малко дете, има подходящ начин да му се разясни кое е желано и кое не е. Изпуснем ли този момент рискуваме да превърнем детето си в доста невъзпитано дете, което дори би ни правило напук, дори и да е сбъркало. Идва така не желания ефект – наказват ме така или иначе, но аз не намирам своята вина тук, това е несправедливо. Дето трябва да знае, че постъпката, която е извършило е неправилна и защо е така!

3. Говорете – споделяйте с детето си неща от ежедневието ви, поне такива, които може да му кажете, тук не става въпрос да го обременявате с проблемите си, а да го направите част от живота ви извън дома. Отделно когато детето вижда, че споделяте с него, то би ви отвърнало със същото, понеже ви чувства по – близки. Трябва да умеете да разговаряте с детето, все пак именно вие сте хората, с които то за първи път поддържа някакви отношения. Да не се забравя и фактът, че така ще подобрите и речниковия му запас, ще умее по – лесно да води диалог не повече теми. Пък и какво по – добро от това детето ви да ви потопи в своя свят, да ви подари част от своите емоции и виждания. Така ще го опознаете по – добре, а и то вас, ще се изгради една по – стабилна връзка за в бъдеще, когато това ще е от изключителна важност. Ако не намира нуждата си от разговор вкъщи ще я намери на друго място, което може да му окаже доста отрицателно влияние в по – голяма възраст.

4. Независимост – нека тук си признаем голяма част от всички родители смятат, че децата са твърде малки да взимат определени решения или да извършват някоя дейност без надзор. Това не е точно така, понеже всяко дете трябва да разбере все някога, че му имат доверие и го оставят да се справи само в определена ситуация. Дори най – елементарната отговорност, която му даваме да отиде до магазина само, макар и ние тайно да го наблюдаваме за него е радост, защото вижда, че може да се справи, че го третираме като голям човек. Все пак не искаме да отглеждаме мамини детенца, които няма да са готови да посрещнат след време трудностите без наша помощ! Налагаме ли им само нашето мнение без да взимаме тяхното в предвид е възможно да направим нашето дете безхарактерно и лесно податливо на чуждо влияние. Всичко трябва да бъде в определени граници. Нека ние намерим най – правилните за нашето дете, защото това ще му помогне в бъдеще! Нека бъде отговорни към децата си!

На: 2014-11-04 21:14:28 - Етикети: Дете , възпитание , нуждае ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: От какво се нуждае нашето дете?
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>