Избор на редактора:

Пети месец

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 103 прегледа /

20-та седмица. Към средата на бременността може да почувствате прилив на сили. Ще се подобри състоянието на кожата и косата, и ще изглеждате много добре. Съвсем скоро ще усетите движенията на бебето.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Вашето бебе: На бебешката главичка започва да расте косата, появяват се вежди и светли мигли. Образува се първородна обвивка – бяло мазно вещество, защитаващо кожата на бебето в матката.

Ръчичките и крачетата вече са развити. Тялото е покрито с тънък мехур. Чрез кръвта на майката, на детето се предават защитни вещества, осигуряващи устойчивостта на организма.

Детето е много активно; за първи път ще усетите неговото движение като слабо потреперване; то може да реагира на външни звуци.

Но, ако движенията не са чести, - не се притеснявайте: по това време при повечето настъпва периодът на затишие.

Дължината на плода е 25 см.

Теглото е 340 гр.

Нови усещания:

По кожата е възможна появата на пигментни петна, но след раждането те задължително ще изчезнат. От зърната е възможно отделянето на полупрозрачна течност. Попивайте я със салфетка. В никакъв случай не се опитвайте да я изстискате. Възможни са обилни вагинални течения и кървене на венците. Ставите и връзките им са отслабнали, затова не се изключват болки в кръста и на други места.

Апетитът е много добър. Възможно е отичането на ходилата и глезените, а също така на лицето и ръцете. Появяват се варикозни вени по краката и в ануса. Усилва се сърцебиенето. По-лесно или по-трудно може да получите оргазъм.

Как изглеждате:

Гърдите вече са много уголемени. Коремчето вече се забелязва. Възможно е увеличаването на големината на крака. Много бързо растат ноктите и косата. Може да се появи окосмяване по някои нежелани места. Ако ви се влошило зрението – не се плашете.

Обикновено след раждането всичко се нормализира. През този месец вие можете да напълнявате с 0,5 кг на седмица. Особено сега трябва да следите храненето си, тъй като следващите седмици са период на интензивния растеж на детето, тоест увеличаването на вашето тегло. Максимално увеличаване на теглото към 20-та седмица е 3 кг.

Какво да предприемете:

Съхранявайте правилна стойка и не напрягайте гърба си. Слагайте обувки с ниско и широко ходило. Научете се правилно да вдигате тежки неща. Най-важното е да не се прави изведнъж.

Първо, необходимо е да застанете стабилно, да сгънете краката си в колене /а не в кръста/ и да вдигнете товара, използвайки мускулите на раменете и краката, а не на гърба. И въобще, постарайте се да разпределите натоварването равномерно: носете две торби, по една във всяка ръка, вместо една тежка.

По-добре да спите на твърд дюшек. Ставайки, по-добре да сложете краката на края на леглото и спуснете долу, а не да се обръщате настрани. Старайте се да не вдигате ръцете си горе дълго. Започнете да мислите за необходимите неща за бебето.

По-добре не боядисвайте и не къдрете косата си. Слагайте ръкавици за домакинска работа, тъй като ноктите стават чупливи. Ако силно се е увеличила пигментацията, постарайте се да се излагате на преките слънчеви лъчи, това само ще влоши положението.

На: 2015-07-21 12:36:47 - Етикети: Бременност ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Пети месец
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>