Избор на редактора:

Пийвайте греяно вино за здраве

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 125 прегледа /

Зима е, макар и дневните температури да не са толкова ниски, то нощните все още ни напомнят, че зимата може да бъде и много мразовита. Просто идеална ситуация да прекарате малко време в компанията на греяно винце, такова, каквото всички го обичаме, и такова, каквото ни напомня само най-сладките и уютни моменти прекарани с най-близките хора.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Но освен запомнящи се моменти греяното вино носи и много здраве със себе си. Освен във виното, тайната на здравословното греяно винце се крие и в подправките. Обикновено то се приготвя с червено вино и подправки по избор, сред които най-популярни са карамфил, канела, цитрусови корички, индийско орехче и анасон. Някои хора дори си имат собствена рецепта с тайна подправка, но нея ще я пропуснем тук.

Здрави кости с чаша вино

Смята се, че в малки количества дори твърдия алкохол действа благотворно на организма. Спомнете си, например вашата баба, която всяка вечер е изпилвала 20-50 гр ракийка... Това се отнася и за виното. В умерени количества то се грижи за здравето на костите, като повишава тяхната плътност, което води до понижаване на риска от остеопороза.

Греяно винце при настинка

Една чаша от тази прекрасна топла напитка ще сгрее не само душата ви, но и буквално цялото тяло. Ще се погрижи за вашите премръзнали клетки, така, както и най-добрия масажист няма да успее да го направи. Затова веднага щом усетите първите признаци на настинка, това е един от начините да елиминирате евентуално нейно развитие в по-сериозен грип.

Греяно вино за младост и здраво сърце

Поредната хубава новина за любителите на чудотворната топла напитка. Според проучвания свързани с консумацията на чаша вино сочат по-здраво сърце и намаляване на риска от здравословни проблеми в тази област. Червеното вино съдържа полезни антиоксиданти и се бори с лошия холестерол.

Дамите също ще останат доволни, като разберат, че антиоксидантите в напитката се противопоставят на свободните радикали и забавят процеса на стареене. Особено значим в случая е антиоксиданта ресвератрол, той е именно "виновника" за блестящата и млада кожа.

Греяно вино с канела

Ако искате да се преборите с възпаление добавете канела към греяното вино. По този начин добавяте още повече антиоксиданти, а знаем, че канелата върши и други чудеса. Греяно вино за енергия Ако се чувствате отпаднали, за вас е рецептата за греяно с индийско орехче в него. То дава нужната енергия на организма, подсилва имунитета, и прочиства черния дроб и бъбреците от вредните токсини.

На: 2016-02-13 12:16:36 - Етикети: Вино , здраве ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Пийвайте греяно вино за здраве
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>