Избор на редактора:

Предимствата и недостатъците на плодовите диети

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 81 прегледа /

Плодовата диета е по-добър вариант в сравнение с варени или пържени храни. Предимствата са, че те осигуряват много витамини, минерали и други хранителни вещества под формата на биологични съединения.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Плодовете също така, лесно се метаболизират в прости захари. Брането на плодовете не вреди на растенията. Ябълки, портокали, семена от ядки, краставици, зърнени храни, ядки, фасул, плодове попадат в обхвата на плодовата категория. Ако плодовата диета изглежда е ограничено хранене на зърно, тестени изделия и яйца от биологично произведени пилета могат да се добавят за балансиране на диетата. Ядките са включени в диетата като добър източник на протеини.

Въпреки това, пълната плодова диета също има своите негативи. На дългосрочна основа, човек, който яде само плодове може да развие дефицит на витамин B-12, който може да доведе до увредено функциониране на нервната система и нисък обем на производство на кръвни клетки. Основни източници на витамин В12 са месо, яйца и млечни продукти. Витамин В12 или кобаламин са произведени от микроорганизми, които отсъстват в плодовете.

Понякога те са с минимално присъствие върху кожата, но се отстраняват напълно, когато се измивате или почиствате. Има и други фактори, които водят до дефицит на В12, в това число, хроничен алкохолизъм, болест на Крон, рибешка тения, злокачествена анемия и т.н.

Плодовата диета може да доведе до симптоми на диабет, поради високото съдържание на захар в плодовете.хората които ядат само плодове, също за заплашени от затлъстяване и предозиране на количествата, започват да не се наяждат и прибягват към по хранителни плодове, като авокадо например, което не само че има голямо съдаржание на захар, но и на мазнини.

Някои от тези хора развиват хранително разстройство, което се нарича неврозна анорексия. Тя се позовава на патологична фиксация на хранене само "правилната" храна и поддържане на необходимите нива на хранителни вещества в организма.

С плодовата диета, трябва да се внимава, за да видите, че хранителни вещества като калций, желязо, рибофлавин, витамин B12, витамин D, и енергията се допълват в достатъчни количества. Плодовата диета обаче, детоксикира организма напълно. Тя е много ефективна, ако сурови плодове и натурални плодови сокове са включени в диетата.

Такава диета ясно помага да се поддържа алкалното състояние на тялото. Това помага за отстраняване на киселинни химикали в тялото. Тя също така помага на човек да отслабне, без да го кара да се чувства много отпаднал и уморен.

Плодовата диета помага за премахване на всички мъртви клетки, мазнини екскрети и други нездравословни елементи, които са склонни да се натрупват в организма. Екскрементите се появят по естествен начин чрез урината, изпражненията, кожата, синусите, и устата. Най-ефективните плодове за детоксикация са цитрусовите плодове като лимони, грейпфрут, и портокали. Ананаса също помога изключително в премахването на отпадъците от тялото.

Процеса на детоксикация е цял и пълен с прием на плодове, включително почистване на дебелото черво, черния дроб, сърцето и кръвообращението. Плодовата диета ще помогне на човек да се отърве от алергии и тонизира и витализира в същото време. Тя служи за подобряване на зрението, прави кожата сияйна, ноктите, косата и зъбите стават по-силни.

Плодовата диета запазва умствените способности остри, познавателните способности непокътнати, и прави човека по-емоционално стабилен с по-малко тревожност и стрес.

Ако планирате да преминете на плодова диета, уверете се, че знаете всички предимства и недостатъци. Най-добре е да приемате балансирана диета, която отговаря на вашия начин на живот. Но как бихме могли да знаем дали нашият дневна диета е добре балансирано?

Направете си изследвания назначени от диетолог и след това вие ще разберете какъв тип организъм имате и от какво най-много се нуждае вашето тяло.

На: 2013-07-30 20:27:45 - Етикети: Здравословно ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Предимствата и недостатъците на плодовите диети
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>