Избор на редактора:

Предимствата на кърменето

/ рейтинг 4.5 / 4 гласа / 18 точки / 1 коментара / 326 прегледа /

След деветте месеца носене на бебето, раждането следва и друг важен момент от това да бъдеш майка. А именно въпросът за кърменето, голяма част от жените се страхуват от него, след като са прочели различни и не до там правилна информация, чу ли са различни мнения от жени минали през майчинството.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Тук е важно да се отбележи, че то има определени предимства както за жената, така и за малкото бебе.

В тази статия ще намерите някой от причините защо трябва да се кърми, ползите за детето:

На първо място поставяме изграждането на силна имунна система на вашето дете, което може да му донесе майчиното мляко. Ще ви запознаем с част от статистиката в която се прави изследване на бебета, които са кърмени и такива, които са изхранвани с адаптирано мляко: Бебетата, хранени с адаптирано мляко, боледуват много повече от кърмените. При тях бактериалните инфекции се срещат 10 пъти по-често, менингитът – 4 пъти, диарията – пет пъти, ушните инфекции – 3-4 пъти по-често. Всички долу изброени болести се срещат 4 пъти по-често при изкуствено хранени бебета: дихателни инфекции, синдром на внезапната бебешка смърт (SIDS) , алергии, астма. Доказан факт е, че бебета, които са кърмени страдат по - рядко от различни алергии, при първите месеци от раждането на вашето дете, именно кърмата защитава организмът му от потенциални алергии. То също отлага въвеждането на храни, които могат да предизвикат алергия, каквито са кравето мляко, адаптираните млека, приготвяни от него, соята и соевите млека.

На второ място можем да поставим благоприятното въздействие на кърменето върху устната кухина на детето. Сукането подпомага правилното развитие на съзъбието и челюстта. Именно това се отразява върху говорната продукция на детето бебетата хранени от шише по – трудно развиват ясен говор и по – често се нуждаят от зъболекарско лечение, децата, които са кърмени от своите майки по – трудно развиват кариеси.

Скъпи дами и бъдещи майки, списъкът с ползите за вашето бебе не свършва до тук. Предполага се, че децата, които са кърмени имат по – високо IQ от тези, които са хранени с определен заместител на кърмата. Майчиното мляко съдържа мазнини и други съставки, които подпомагат в голяма степен развитието на мозъка.

Тук непременно трябва да се отбележи и фактът, че посредством кърменето майките създават своята здрава връзка с детето, те не му доставят само храна, но и задоволяват и емоционалните му нужди от близост, грижа и нежност.

Това не са всички причини, но са може би едни от най – важните. Сега е време да обърнем внимание и на бъдещите майки, кърменето е полезно и за вас, за да се обедите в това ето и няколко факта:

Изкуственото хранене повишава риска от развитие на рак на гърдата в по-късна възраст. Кърменето намалява вероятността от рак на гърдата до 25%. Колкото по-дълго кърми една жена, толкова по-малък е рискът от рак на гърдата.

Сукането подпомага по – бързото възвръщане на качените килограми по време на бременността, нека не се лъжем, понякога именно тези килограми, които са качени по това време, стресират жените допълнително. Получава се така, че с кърменето помагаме на малкото си бебе, но и едновременно с това по – бързо си възвръщаме желаната форма след раждане.

От психологическа гледна точка: Кърменето подсилва самочувствието на майката. При некърмещите жени често се наблюдава чувство на вина заради това, че не кърмят децата си.

Сега остава въпросът да вземете най – важното решение дали да кърмите вашето дете или не! Изборът е изцяло ваш!

На: 2014-10-26 10:54:07 - Етикети: Кърмене , бебета , бебе ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Предимствата на кърменето
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>