Избор на редактора:

Причини за неуспешна бременност

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 1177 прегледа /

Идва момент в който всяка жена мечтае да стане майка. Майчинството е безсмъртна част от живота на жената. Зачеването е като сбъдната мечта. Бременността е едно пълноценно преживяване за всяка жена. Вместо да набляга на стреса и напрежението майчинството и разделението сред майките, резултатите показват, че - независимо от произхода или обстоятелствата на живот - майките по света имат много общо помежду си и да извличат дълбоко удовлетворение от майчинството. Но според последното проучване, около 2 милиона от жените са бездетни, като това се дължи на проблеми в бременността. В тази статия ще ви посочим едни от причините за неуспешна бременност.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

1. Безплодие при жените.

Въпреки успешния полов акт и прехвърлянето на сперматозоидите до женската яйцеклетката и дори извършената овулацията, женските хромозоми не са в яйцеклетката и в резултат на това не се развива ембрион и бременност не се открива. Понякога безплодието при жените е по рождение. Но, много редки случаи на безплодие по рождение са отбелязани. Установено е, че възпалението на таза е една от основните причини за безплодие при жените. Възпаление на таза включва различни инфекции, причинени от различни бактерии, които влияят на репродуктивните органи, апендикс, и части на червата, които се намират в областта на таза.

Около 25% от жените, които развиват възпаление на таза е установено, че страдат от безплодие. Тазовото възпаление значително увеличава риска от извънматочна бременност (оплождане в маточните тръби). Тази инфекция особено уврежда маточните тръби и води до безплодие при жените.

Ендометриозата е друга причина за безплодие при жените. Ендометриозата е състояние, при което тъканта, която е от вътрешната страна на матката (ендометриум) расте в други области на тялото, причинявайки болка и нередовно кървене. Това може да повреди преминаването на яйцеклетката. По този начин трансферът на яйцеклетката в маточните тръби е възпрепятстван и бременността не се случва.

2. Проблеми с овулацията.

Овулацията е по-голямата и най-важна задача в забременяването. 41% от жените се сблъскват с проблема на овулацията през продължителността им на живот, временно или постоянно. Когато яйчниците не отделят яйцеклетка всеки месец, тогава се сблъскваме с овулационният проблем.Той се получава, е една част от системата, която контролира репродуктивните функционални неизправности. Тази система включва хипоталамуса (област на мозъка), хипофизата, надбъбречните жлези, щитовидната жлеза и половите органи.

Овулацията е често срещан проблем при жени, които имат нередовна менструация или липса на периоди. В овулацията сперматозоидите се прехвърля от мъжа в жената, но оплождането на яйцеклетката се проваля. Поликистозен овариален синдром е често срещана причина за липса на овулация и безплодие при жените. Има няколко възможни начина да се прави опит за индукция на овулацията при жени с поликистозни яйчници. Дават се таблетки за стимулиране на овулацията, които вашият гинеколог ви изписва.

3. Хормонален дисбаланс.

При около 8% от жените по цял свят, хормоналният дисбаланс причинява проблеми при забременяване. Прогестеронът е основният хормон, който е отговорен за бременността. Прогестеронът е необходим за образуването на яйцето при яйцеклетка. Ако по-малко количество от прогестерон се намира в тялото на жените, образуването на яйцето се разпада и в резултат на това не се осъществява бременност. Прогестеронът е женски хормон, който прави така, че лигавицата на матката да се сгъсти в процес на подготовка за евентуален плод.

Овулацията няма да се осъществи, защото хипоталамуса не отделя гонадотропин-освобождаващ хормон, който стимулира хипофизата да произвежда хормони, които предизвикат овулация. При такъв случай, трябва да се консултирате с Вашитя лекар, за да проверите нивата на прогестерон в тялото си, и ако са по-ниски от стандартните нива, тогава, моля, попитайте лекаря да предпише някои лекарства, които ще увеличат нивата на прогестерон и да ви се помогне, за да забременеете.

4. Лошото хранене.

Неправилното хранене е причина за много заболявания и по този начин също така е свързано с неуспешна бременност. Правилното хранене е много важно за жените. Липсата на хранене нарушава образуването на яйцеклетката и по този начин при неправилно хранене се наблюдава проблемно зачеване. Следователно за да се избегне този проблеми, жените трябва да приемат балансирана диета. Консултация с диетолог ще помогне много.

5. Физически проблеми.

Болезнен полов акт е един от физическите проблем, който води до прекъсване на бременността. Примери за това: Физически проблем може да бъде, когатя тя се страхува и не може да се отпусне. По този начин се избягва сношение и естествено е, че няма да се осъществи зачеване. Физически щети като злополуки, спортове като вдигане на тежести, колоездене може да повредят фалопиевите тръби. В резултат на това жените имат проблем. Полово предавани болести и неправилна овулация от инфекция са жените да не успяват да износят детето.

6. Сексуална дисфункция.

Сексуалната дисфункция при жените е проблем, който възниква в резултат на загуба на чувствителност на женските репродуктивни органи. Сексуална дисфункция е, когато жените се чувства незаинтересовани в секса. Това прави още по-трудно процеса на забременяване. Необходимо е за двойката да прави секс поне два пъти в седмица, за да има бременност. Но поради липса на интерес от страна на жената, двойката не прави секс в продължение на месеци.

 

Не забравяйте, че всички горепосочените условия са 100% лечими и има и някои техники, като трансплантация на сперматозоиди, които могат да се използват и да забременеете. За всички бъдещите майкави пожелавам успешна и безпроблемна бременност.

На: 2013-07-24 14:42:22 - Етикети: Проблеми ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Причини за неуспешна бременност
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>