Избор на редактора:

Промяната на кожата по време на бременност

/ рейтинг 4.3 / 3 гласа / 13 точки / 1 коментара / 991 прегледа /

Физическите промени по време на бременността са временни, тези от тях, които се отразяват на кожата са често срещано явление. Те се появяват през тези девет месеца бременност, най-вече около третия месец, и обикновено изчезват в рамките на около една година от раждането. Докато някои от тези признаци и промени изчезват сами, някои от тях се нуждаят от специално внимание и допълнителни усилия от ваша страна. Нека да разгледаме някои от тези кожни състояния, които се отбелязват на вашата кожа по време на бременност.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Бременността е време в живота на жената, когато хормоните в нейното тяло преминават радикални промени по отношение на тяхното количество и цикли. Общото за тези вътрешни хормонални изменения е, че се проявяват като различни кожни състояния, които спират да се увеличават, тъй като хормоните и техните циклични схеми се възстановяват в същата форма и място преди забременяването. Ето защо, повечето промени по кожата по време на бременност постепенно изчезват сами след раждането. Ето някои често срещани състояния на кожата, с които една бременна жена може да се сблъска по време на бременност:

Промени в цвета на кожата

Промени в структурата и пигментацията на кожата на лицето по време на бременност са най-видимите и общи външни белези на вътрешните хормонални изменения. Мелазмата, известна също като маска на бременността е едно такова състояние, при което кожата на лицето става на тъмни, хиперпигментирани петна, особено по челото и бузите. Това често е повод за притеснение външният вид на жената. Тези петна се дължат на повишена чувствителност на кожата към слънчева светлина по време на бременността. Ползването на добър слънцезащитен крем за всякакви дейности на открито помага за спиране на развитието на хиперпигментацията. Също така прилагането на маскасмеди лимо три пъти седмично помага за намаляване на интензивността на пигментация. Друг вид промяна на цвета на кожата по време на бременност е розовото сияние, което се появява към осмата седмица на бременността.

Сухи петна, обриви и кожни обриви

По време на бременност може да се увеличи интензивността на акне и пробиване пъпка, както и появата на чести обриви от топлината. Виновниците са едни и същи - хормоните! Същите виновници причиняват сухота на кожата и тязапочва да се лющи, получавате се петна които могат да бъдат сърбящи или не. Акнето и пъпките обикновено се получчават в региони, които имат максимална концентрация на мастни жлези.

Белези върху коремната област

Стриите са най-изтощителните за всички кожни промени, причинени от бременност, тъй като те се виждат в продължение на дълго време след раждането, понякога за останалата част от живота ви! Тези белези настъпват в резултат на опъването на коремната кожа в отговор на увеличения размер на матката (за настаняване на нарастващият плод), като остават така в продължение на няколко месеца. Тези белези могат да бъдат избегнати или интензивността на видимостта им може да бъде намалена чрез редовно прилагане на лосиони или кремове, съдържащи витамин Е, като започнете в началото на третия месец от бременността.

Друг коремен белег, който се появява при някои жени по време на бременност е Linea Nigra - слаба, белезникава линия, която проследява прав път от пъпа до средната точка на пубисната кост. Потъмняване на тази линия обикновено се случва някъде между четвъртия и шестия месец от бременността. Други промени по кожата Зачервяване на дланите и стъпалата, обикновено се придружава от сърбеж в тези области, и е често срещано явление по време на бременност. Появата на разширени вени по лицето и краката също е много често по време на бременност и обикновено е притеснително. Те изчезват скоро след раждането и могат лесно да бъдат замаскирани чрез използване на подходящи козметични продукти. Претриване по горната част на бедрата, на подмишниците или под гърдите е общо при жените. Поддържане на тези области, чисти и сухи е най-добрият начин за управление на дискомфорт, както и да се избегне появата на кожни белези.

Повечето жени се оплакват от сърбеж по цялото тяло по време на бременност. Поради повишените хормонални нива в организма по време на бременността, кожата става изключително чувствителна към външни дразнители като топлина, светлина, допир, и т.н. Това я прави склонни към раздразнения. Също така, по време на бременност, една жена изпитва повишено емоционално състояние, което означава, че дори и най-малката причина може да я разплаче и ядоса. Това също води до увеличаване на появата на акне, пъпки, обезцветяване на кожата, екземи и подобни кожни заболявания, които се появяват по време на емоционален стрес.

На: 2013-04-20 17:21:11 - Етикети:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Промяната на кожата по време на бременност
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>