Избор на редактора:

Стереотипите жени в лицето на бизнеса

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 112 прегледа /

Жената е силна по-природа, самият факт, че е извювала своите права, говори сам по себе си. Като твърда и непоколебима дори и в бизнеса. Ясно е, че има стереотипи под които се определя женската същност в лицето на бизнеса. Доста прочетох и се поинтересувах, като сега ще споделя някои от определените категории в които се поставя жената в бизнеса, поне от това, което видях и анализирах сама за себе си ...Като ще опровергая някои от твърденията.
Зла: Някои мъже просто не могат да се справят със жената, която е пряма и знае какво трябва да направи и го казва. Абсолютно директна, няма баланс при този тип бизнес дами, винаги казва това което мисли и се бори със зъби и нокти да постигне това, за което се стреми.
Слаба: Жените, които не поддържат своите емоции в по-горният стеротип, рискуват да бъдат определени като слаби, уж лавирайки, но и примирявайки се. В такива случаи, има мъже, които се опитват да подиснат жената и да я натъпчат в ''кутия''. Не трябва да се допуска този стереотип.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Студена риба: Отиваме в противоположния край на спектъра, когато ние отричаме, че емоциите играят голяма роля в живота ни. Винаги се е приемало, че жените са движени от емоции, докато мъжете използват главите. Помислих малко върху това твърдение, и аз лично като бизнес дама, не го приемам на 100%, тъй като в труден за мен момент в бизнеса, не се ръководя от емоциите и да се отчайвам, а започва да ровя и да търся решение на проблема. Но... ако има проблем у дома или личен, ми оказва влияние в работата, не е голямо, но го има. А за жена, която е работила с мъже, същият този проблем се среща и при тях.
Упоритите: Това са дами, които не се подават лесно, дори и когато шефът им е строг. Или пък се опитва да я унижи и принизи, дали това ще я притесни, вероятно не. Твърди и категорични, а и на моменти, не обръщат внимание на шефа си, а леко се покава усмивка на върха на устните.

Квота-пълнител: Това предположение е особено болезнено. Основава се на идеята, че жените не могат да се конкурират според собствените си заслуги в света на бизнеса. Поради това някои мъже мислят, че жените, които са достигнали до висока позиция, то вероятно й е дадена такава, поради PR кампания или дори по-лошо, че те са компрометирали с нещо, за да стигнат до там.

Нервната Нели: Традиционната роля на жената е да отглежда децата и да поддържа домакинство. Тъй като много жени са склонни да се подхранват, преди те да започнат да се конкурират, хората смятат, че жената има по-силна привързаност към сигурността, отколкото мъжете. Жените са склонни да не предприемат всякакви рискове, необходими за отглеждането на успешен бизнес. (Това всъщност не е вярно, между другото. Изследванията показват, че при настоящото развитие жените са по-склонни от мъжете да поемат рискове, които биха могли да донесът по-голяма печалба.)

Като обобщение на всичко написано до тук, може да кажем следното:
Като цяло бизнес дамата знае как да подходи към определенията и силната комуникация с идеите си, така че дори и нейните най-сурови критици обръщат внимание. Трябва да се открива баланс между това да бъде агресивна и пасивна. Тя е директна и уверена, без да бъде смущаваща или непреодолим. Не е лошо и да притежава чувство за хумор . По-добре се комуникира, когато човек е развеселен.

Нека човек реагира и след това спокойно и директно да обясним истинското си разсъждения и мнение. Но вкрайна сметка, стеротипите са определени от някаква си група хора. От нас зависи действието и вършенето на работата. Аз лично съм себе си, каквато съм такава, силна съм, пряма и отговорна, рискувам и ако тръгна много да му мисля, няма да го измисля, така че, всичко зависи от начина на възприемане на самите нас.

На: 2013-04-12 16:00:51 - Етикети:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Стереотипите жени в лицето на бизнеса
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>