Избор на редактора:

Терасата

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 67 прегледа /

Да живееш в претъпкания град, с хиляди съседи около себе си, може да има и своите предимства. Факт е, че може би понякога съседите ни пречат с шумните си купони. Както и с това, че ни се карат, че ние правим прекалено шумни събирания. Но все пак сме в центъра на живота, можем да се прибираме посред нощ и да не се притесняваме как ще се придвижваме. Факт – липсва ни уюта на градината, но пък винаги можем да си устроим терасата като приятно място за отдих, а защо не и за забавление.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Балконът вече не е просто място, на което се простира прането. С малко повече фантазия той може да се превърне в място, на което с удоволствие ще каните гостите си и ще си спретвате незабравими вечери. Да не говорим за романтиката на откритата тераса, от която се виждат покривите на нощна София, например.

Мебелите:

И така, как да подредим терасата, за да ни носи необходимия уют и в същото време да е удобна и практична? На първо място, когато купувате мебели се съобразете с площта й. Съгласете, че масивните метални мебели няма как да отиват на миниатюрно балконче в Люлин, седма част. За по-малките тераси е добре да предпочетете плетени градински мебели, които заемат по-малко място, по-леки са и могат лесно да бъдат местени. Маса за кафе, няколко стола или дори и по-малка люлка ще създадат уют и комфорт за вашата импровизирана градина. Разполагате с голяма тераса – нищо по-хубаво от това. Сега вече можете да си вихрите въображението с пълна сила, да сложите много повече неща и да си позволите масивни мебели. Не пропускайте възможността да се обзаведете с градинска люлка, която ще ви създаде необходимия уют. Само си представете как след дълго пътуване в безкрайното задръстване се прибирате, правите си топъл чай и сядате на люлката, а от балкона ви се открива гледката на вечерна София.

Голямата тераса дава възможност и за добавянето на някои малко по-големи аксесоари. Така например ако сте любители на скарата, можете да си направите такава и на терасата и в топлите летни вечери да споделяте приятното изживяване с колеги и приятели. Ако имате достатъчно място да сложите в близост и масата за вечеря, домът ви ще се изпълни с вечно веселие. Просто заредете пържолите във фризера.

Остъкляването:

Терасата не е нещо, което се ползва само през лятото. Затова с малко повече находчивост и средства можете да я направите място за забавление през цялата година. Остъкляването е идеален вариант. За да не се губи ефектът от големия балкон, заложете на големите прозорци като оставите перваз с безопасна височина. Преходът от останалата част на апартамента към терасата е най-добре да е с плъзгаща се врата, която да открива гледката навън. Така в жилището ви ще влиза и повече светлина.

Украсата:

Украсата на балкона е силен художествен елемент, който оформя стила и цялостната идея. Като украса може да сложите малък лампион, къщичка за птици, пеещи бамбукови пръчици или няколко стари глинени стомни. Не прекалявайте с декоративните елементи, тъй като прекомерната им употреба ще доведе до визуално смаляване на балкона, а всички имаме нужда от свое все по-голямо пространство.

Като допълнителен аксесоар, който освен това е и доста практичен, може да използвате етажерка за книги. През деня на балкона светлината е прекрасна и няма да ви се налага да ползвате изкуствена светлина, която вреди на очите.

С изключение на свободно-растящите треви и храсти, повечето цветя и храсти за балкона се взимат на пролет от разсадници или остъклени парникови лехи и преди да се засадят, трябва да привикнат постепенно към външния въздух и пролетното слънце.

Всички новопридобити растения трябва най-напред да се аклиматизират на светло, прохладно място, защитено от вятър, дъжд и слънце. Задължително на балкона оставете и няколко растения, които могат да виреят и на по-ниски температури, за да не ви се налага да внасяте всички, когато температурите паднат под нулата.

Осветлението:

Тъй като терасата се очертава като новото ви любимо място в къщата, ще трябва да му обърнете особено внимание по отношение на осветлението. Красивите аплици на стената са добро решение, което ще ви осигури необходимото количество светлина. Може да ги комбинирате и с лампиони за по-силно осветление. А за горещите летни вечери може да заложите на романтичната светлина на няколко свещи, като е задължително да внимавате много с тях, за да не предизвикате пожар.

На: 2015-07-21 10:49:16 - Етикети:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Терасата
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>