Избор на редактора:

Токио: Едни от най-известните храмове и светилища

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 546 прегледа /

Токио е един от най-големите градове в света, и най-големият и най-космополитният град в Япония. Той има всичко, което е хубаво за страната - от отлична кухня, приятелски настроени хора и удобство - с вълнение подобно на големите западни градове като Лондон или Ню Йорк. Това е общото разбиране за Япония. Въпреки че Токио не съдържа размера на исторически артефакти като други големи японски градове (Киото), все още има достатъчно, за да се види за тези, които искат да погледнат в по-старата част на Япония.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Meiji Shrine

Вероятно едно от първите неща, което идва на ум, когато мислите за "Токио" и "история" е Meiji Shrine (известен също като Meiji Jingu). Намира се в западната част на града, в района Shibuya, Meiji Jingu първоначално е бил построен като посвещаване на император Meiji. Унищожен през Втората световна война и възстановен през пепелта на този конфликт, днес Shrine е една от най-популярните туристически дестинации в Токио. Можете с часове да се наслаждавате на архитектурната му красота и гората, която е в него. Разположен в близост до квартал Harajuku на Shibuya това прави Meiji Shrine чудесно място за тези, които искат да изпитат двете страни на Япония. В близост е до парк Йойоги, което е чудесно място за разходка или пикник. Най-доброто от всичко, Храм Мейджи е напълно безплатна дестинация, което го прави отличен избор за тези, които искат да спестят пари в Япония.

Imperial Palace

Както можете да се досетите от името, Imperial Palace е резиденция на кралското семейство на Япония. Голяма част от него е затворена за посетители, но все още има време в годината - като празници и специални събития - когато туристите имат достъп до него. За останалата част от годината, има ограничение и контрол, допускат се екскурзии, налични за Японци и Англичани, въпреки че трябва да има предварителна резервация (което лесно можете да направите чрез интернет).

The Imperial Palace Gardens East е една част от двореца, която е отворена през цялата година, тя не съдържа много по светилища, храмове, или традиционната японска архитектура по пътя, и е подходяща част за една хубава спокойна разходка в центъра на Токио.

Асакуса

Ако сте виждали снимки на Токио, без съмнение някъде сте попадали на Асакуса, квартал в столицата на Япония, която има най-голямата концентрация на храмове. Има много забележителности за посещение, но най-върховната е Sensouji - най-големият будистки храм в Токио.

Районът е осеян с малки порти, светилища и артефакти, като например известния Kaminarimon (портата на гръмотевицата), която посреща хората на първата визита в Асакуса. Асакуса е страхотно място от което можете да вземете сувенири и има магазини, които съставляват голяма част от улицата, която води до Sensoji. Храма не е далеч от Уено, който има отлична парк и някои прекрасни и единствени светилища, да не говорим за някои от най-евтините хотели в Токио. За тези, които искат да видят Асакуса и други известни квартали Токио, можете да проверите в построена кулата Skytree.

Покрайнините на Токио

Накрая, някои от най-добрите традиционни забележителности не в самия Токио, а по-скоро в някои от градовете около него. Можете лесно да отидете в Йокохама - това е вторият по големина град вЯпония - за поглед към близкото минало на Япония и неговото отваряне към външния свят.

Йокохама

Има и по-малки градове, като Odagawa, дом на единственият японски замък в областта Kantou. Токугава Йеясу е погребан в близкия град Nikko. Трябва да се отбележи за Токио и Япония, и като цяло, че дори и в по-малките градове има много неща, които си струва да се видят. Много от тях имат големи, по-малки храмове и исторически обекти за посещение, и те определено ще имат свои собствени регионални особености и красиви гледки от провинцията, които си струва да посетите и да видите.

Въпреки репутацията си на бетонна джунгла без история, Токио има какво да предложи. Почитателите на историята без съмнение биха били по-добре удовлетворени от забележителностите на Киото, но Токио все още има достатъчно храмове и светилища, за всеки, който иска да хвърли един поглед на Японската история.

На: 2013-07-15 12:49:36 - Етикети: Дестинация , почивка , забележителности ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Токио: Едни от най-известните храмове и светилища
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>