Избор на редактора:

Тренировка за мозъка

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 177 прегледа /

Времето прекарано във фитнеса не е достатъчно, за да поддържате мисловната си дейност на ниво. А тази важна част от човешкото тяло също има нужда да бъде в добра форма. От нея зависи колко бърза ще бъде мисълта ви, дали ще стигате лесно до решения и дали ще можете да разбирате всичко.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Слушайте класическа музика

Проучвания са установили, че слушането на такава музика действа добре на мозъка, тъй като има способността да стимулира мозъчните неврони. Най-солидното доказателство за това е мозъка на един музикант. Той е с много по-развит дял, който отговаря за добрата концентрация и възприемането.

Правете неща с лявата ръка

Например може да си миете зъбите с нея, така хем ще я използвате редовно, хем ще стимулирате мозъка и клетките му. Имайте предвид, че един от най-големите врагове на мозъка са навиците и рутината, нещата, които правите, без да се замисляте за тях. Важното е да се сещате от време на време да правите нещо с лявата ръка, което обикновено правите с дясната. Това е идеален начин да предизвикате мозъка си да се замисли и съответно да потренира малко.

Витамин Д

За да работи мозъка ви добре е необходимо да си набавяте достатъчно количество витамин Д. Доказано е, че витаминът влияе добре на функцията на мозъка. Най-лесно е да си правите всеки ден слънчеви бани, без значение от сезона. 15-20 минути на ден дават на организма необходимото количество.

Добра физическа форма

В крайна сметка винаги стигаме до нея. За добро или зло трябва да поддържате физическото си здраве на високо ниво и най-вече сърдечно-съдовата система, защото точно тя се грижи за мозъка и е пряко свързана с нея. Добрата форма означава да нямате излишни килограми, да имате холестерол в нормалните граници, да имате нормално кръвно налягане и всички други малки детайли свързани с доброто физическо състояние на един човек. Имайте предвид, че един от най-големите врагове на мозъка, е затлъстяването.

Хапвайте повечко риба

Убедени сме, че редовно чувате този съвет. Това означава, че не е за пренебрегване. Рибата е полезна на редица полезни хранителни вещества, включително на мастни киселини омега-3, които захранват клетките на мозъка и се грижат за ефективната им работа. Консумирайте редовно сьомга, риба тон, скумрия, сардини или друга мазна риба.

Спете достатъчно

Добрата работа на мозъка се нарушава от липсата на качествен сън. Ако това е редовно за вашето ежедневие, ви грози опасност от големи проблеми с концентрацията и неадекватнта работа на мозъка. Старайте се да спите поне 6-7 часа, ако се налага лягайте си по-рано.

Нека мозъкът ви да играе

На днешно време има достатъчно игри, които са свързани с мисловна дейност. Ако преди съществуваха само кръстословиците и судокуто, то на днешно време са много по-разнообразни. Подобни игри се грижат за здравето на мозъка, като поддържат координацията, паметта и концентрацията.

Не спирайте да учите

Бъдете любопитни, това ще поддържа мозъчните ви клетки живи. Учете нещо, в интернет е пълен с ресурси за обучение. Запишете се на курс, научете нов език...Никога не е късно да научите нещо ново, а дори да не го използвате в професионален аспект, то поне ще бъдете удовлетворени от факта, че знаете и разбира се вашият мозък ще ви бъде много благодарен.

Пийте достатъчно течности

Едно от най-вредните неща, което може да се случи на организма, е, обезводняването. Мозъкът ви също ще страда. Поемайте достатъчно течности на ден и избягвайте дехидратацията на всяка цена.

На: 2016-02-16 23:59:53 - Етикети: Мозък , тренировка , здравни съвети ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Тренировка за мозъка
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>