Избор на редактора:

Ценността на семейството

/ рейтинг 3 / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 145 прегледа /

Животът е едно голямо предизвикателство, особено ако искате да постигнете нещо на тази земя и да оставите нещо значимо след себе си. За повечето хора, създаването на семейство е важна цел, която трябва да се постигне в живота, не само защото това им позволява - буквално - да оставят нещо след себе и да бъдат запомнен от някой, но и защото всеки човек се нуждае от подкрепата на семейството, независимо дали това е едно семейство в традиционния смисъл на думата, или просто близка група приятели. От друга страна, има и такива скептици, които казват, че ние се раждаме сами и умираме сами, те може да се прави до някакво ниво, но това, което правите в между тези два момента е много важно.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

Ние понякога изглежда забравяме за важността, която семейство има в живота ни, както и факта, че то е в основата на нашето общество, като всяко бъдещо развитие. С цел да се припомним или да помислим малко по философски на нещата, ще цитирам Йохан Шилер, който казва, че "това не е от плът и кръв, а сърцето което ни прави бащи и синове". Семейството не само трябва да бъдат нашите родители, нашите деца и нашите съпрузи. Всеки живот, до който се докосваме и всеки живот, който ни докосва е нашето семейство.

Ако поставим нещата наистина в перспектива, бихме могли да вземем под внимание факта, че в основата си, всеки от нас, на тази планета, сме едно наистина голямо семейство, всички свързани помежду си повече или по-малко, през поколения и поколения от нашите предци. Но неприятностите в живота ни карат да забравим за мисленето, така и ние сме често фокусирани върху грешните неща. За това има достатъчно книги, писания с различни философски размисли и цитати на велики мислители и философи, чийто произведения биха ни накарали да променим отношението съм хората и съществуването ни като цяло.

Наскоро прочетох една поговорка или мисъл, както ви е удобно така го приемете, тя гласи следното:

"Наречете го клан, наречете го мрежа, наречете го наречете го племе, наречете го семейство. Каквото и да го наричате, който и да си, имате нужда от едно. "

Тази мисъл е от Джейн Хауърд. Тогава замисляйки се, аз разбирам и осъзнавам, че каквото и да стане, все още имам семейството си, и то ще бъде там с мен, без значение какво е, важното е, че го има там някъде и ще го има докато съм жива.

Казват, че никой не може да си избира родителите, и е точно така. Но когато не можем да си изберем родителите и от тях има недостойни за уважение, майки и бащи, такива оставили децата си, или такива които оказват физическо и психическо малтретиране или вредят на децата си, тогава ние можем да намерим друго семейство в очите на нашият любим/любима, дете, приятел дори, когато човек е сам, той не е напълно сам, около него има природа, животни, неговата собствена мисъл и съществуване.

На: 2013-07-26 18:04:53 - Етикети: Мисли , сентенции ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Ценността на семейството
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>