Избор на редактора:

Жените означават бизнес

/ рейтинг 4 / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 141 прегледа /

Жените ще бъдат от решаващо значение за постигане на пълното възстановяване на икономиката от настоящата рецесия, казва Ирене Нативидат член на I.M.O.W. Global Council – Международен музей на жената Световен съвет, президент на Global Summit на жените, срещата на високо равнище на жените-лидери с най-добра практика за постигане напредъка икономическите възможности на жените по целия свят. Natividad отдавна е инструмент за увеличаване на представителството на жените в политиката и бизнеса, и е избрана за председател на National Women's Political Кавказ през 1985 година.

Харесвайте, споделяйте и коментирайте публикациите, за да спомогнете за развитието на сайта! Благодарим предварително!

При всичките приказки за справяне с икономическата криза, правителствата са пропуснали един критичен и основен фактор: централното място на инвестирането в жените предприемачи и работници. А световният икономически стимул за жените е от съществено значение както за краткосрочно икономическо възстановяване, така и за дългосрочен икономически растеж. Той също така притежава потенциала да катализира трайната глобална промяна в политическото участие на жените и лидерството.

Тази идея започва да привлича основната институционална подкрепа. Lars H. Thunell, главен изпълнителен директор на International Finance Corporation - частния сектор, част от Световната банка - наскоро заяви, че "Най-добрият стимул за икономиката е да се инвестира в жените предприемачи." Тази забележка може да изглежда хиперболична за някои икономисти, но това се отразява както на нарастващата вълна на жените предприемачи и работещите в световен мащаб, и доказан факт е, че по-добрите доходи сред жените водят до по-добро здравеопазване и образование за семейства и цели общности.

Очертаващия се консенсус относно значението на инвестирането в жените се отразява в ООН, приета е заповед, че модерният икономически статус на жените е от първостепенно значение за дългосрочното устойчиво развитие. Налице е също така все по-голямо убеждение, че такава инвестиция при жените може да бъде от решаващо значение за краткосрочното глобално икономическо възстановяване.

Жените предприемачи: двигател за икономическото възстановяване.

Бързият растеж на жените на собствен бизнес означава, че те ще играят важна роля за стимулиране икономическото възстановяване. В рамките на последните две десетилетия, бизнес дамите с лидерски позиции или собствен бизнес са нараснали драстично; жените притежават всичко от малките и средни предприятия до мини предприятията, наречени "микропредприятия" във всяко кътче на света. В Съединените щати само 40% от всички частни фирми, държани сега са собственост на жени. Според Центъра за бизнес изследвания на жените, тези предприятия генерират 2 трилиона долара годишни приходи и заетост на 13 милиона души за миналата година.

В Европа едно от всяко трето малко предприятие е собственост на жена. В Япония, втората по големина икономика в света, това е едно към четири, и в Китай, едно към пет. Във всяко кътче на света, жените са стигнали до-микро-предприемачеството в голям размер, издигайки милиони семейства от бедността.

 Тъй като малките  предприятия са  гръбнакът на всяка  икономика в света,  фактът, че жените  притежават по-  голям брой от тези  предприятия  показва, че  правителствата и политиците трябва да поставят жената в центъра на подиума, тъй като тя се справя с икономическата криза. Точно сега, спонсорирани от правителството стимулиращи планов-пакет по целия свят са насочени към инфраструктурни проекти, които са предназначени за създаване на работни места. Някои от тези средства, трябва да бъдат насочени към укрепването на малките предприятия, които зависят от заеми, за да оцелеят и да се развиват, особено предприятия, притежавани от жени, които имат по-недостатъчни спасителни въжета, защото за тях обикновено се дава по-ограничен достъп до кредитиране. Ако жените собственици на бизнес не са в основата на всяка програма за икономическо стимулиране, икономическото възстановяване ще бъде възпрепятствано.

Работещите жени: Горивото за дългосрочен икономически растеж.

В допълнение към растящото икономическо влияние на жените като предприемачи, жените също могат да имат определяща роля в глобалната икономика, като възникващи работници в света. Точно сега, жените съставляват 30-50% от платената работна сила във всяко кътче на света, и този процент се разраства. Все повече жени се присъединяват към работната сила поради простата необходимост от увеличение на приходите в семейството, което принуждава много хора да търсят работа извън дома и в резултат на увеличеното образование и обучение, което прави жените още по-работоспособни. В Европа, Япония и Южна Корея (всички от които са изправени пред бързо застаряващата работна сила), обучението на жените за работните места в настоящето и бъдещето е от основно значение за оцеляването на големите икономики.

На заседание на Националната асоциация на корпоративните директори, един CEO приведе убедителни доказателства за наемане и обучение на жените като посочи, че компанията му " baby boomer" висшите мениджъри - предимно мъже - всички ще се пенсионират по едно и също време, по-голямата част от жизнеспособността на компанията. Неговото изявление подчерта, суровата действителност, че развиващите се бизнес жени лидери е от жизненоважно значение за изграждане на конкурентоспособна работна сила в 21-ви век.

Икономическа сила - политическата власт.

Икономическият стимул за жените има потенциал да се превърне не само в нашата икономическа перспектива, но и нашия политически пейзаж. Жените увеличават икономическо влияние, което им предоставя по-мощен политически "глас". В Руанда, страна, известна с геноцида, който е убил толкова много от хората в страната и момчета, жени, сега притежават 41% от фирмите в страната. Това е пряк резултат от придобиване на жената на земеделски стопанства и малки предприятия в отсъствието на мъжете им, за да оцелеят. Техният успех в това подтиква един министър да заяви, че икономиката на Руанда е възстановена "на гърба на жените им." Влиянието на жените в икономическото възстановяване на Руанда доведе до увеличаване на политическото й влияние. Руанда е единствената страна в света, в която жените парламентаристи са 55%, и формират по-голямата част, и мнозина казват, че това е пряка последица от нарастващата икономическа мощ.

Подобен паралел може да се намери и в САЩ, където участието на жените в работната сила нараства драстично от 29,6% през 1950 г. на 49,1% през 2008 г., според данни на Бюрото по труда. Сега предполагам е нарастнал още повече. Това увеличение на американските жени, които работят извън дома съвпадна с появата им на по-голямата част от избирателите в САЩ. Не само, че повече от тях гласуват на избори, но и те гласуват независимо от техните мъже - продължаващ политически факт, наречен "различията между половете", който е първият доказал се през 1980 година. Повишеният дискреционен доход също така позволи американските жени да допринесат за политически кандидати, подхранване растежа на набиране на средства за организациите, като например списък на Емили, който подкрепя жените демократи и кандидати в размер на 200 милиона долара за две десетилетия в историята, като показва, че жените са нововъзникващият икономически мускул, който може да се прехвърли в политиката.

В Норвегия, 75,3% от жените работят извън дома и 36,1% от парламентаристите са жени, създаване на критична маса от депутатите, които са преминали множество закони, засягащи положително живота на жените. Въпреки че не могат да бъдат пряка причинно-следствена връзка, тези три страни на три континента показват, че политическата власт расте в тандем с икономическата независимост на жените.

Дело за глобален икономически стимул на жените Жените носят ръст на приходите на техните семейства и създаване на работни места чрез бизнеса, който извършват. Докато правителствата и частния сектор, лидерите обсъждат нови икономически модели, те не трябва да забравят, че има нови икономически играчи - а именно, жените – които вече са трансформирали местните и националните икономики. Жените са от решаващо значение за икономическото възстановяване, както и на предприемачите така и за работниците, и затова е важно, те да бъдат в основата на стимулиращите пакети изработени от правителствата по света.

На: 2013-07-12 11:29:43 - Етикети: Жената ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Жените означават бизнес
За нас
Правила
WomansBook във Facebook
WomansBook във Google +
Womans'Book във Twitter
^ За Womans Book
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Райфайзен
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Списание за жената Womans'Book
© 2012 - 2018 Womans'Book V 1.0
>